Links: Tulay Kumasci Rechts: Ceylan Ozgul

Ceylan Ozgul, één van de zogenaamde ex-katten, ontvluchtte eerder in maart de villa van Adnan Oktar. Deze ochtend voerde de politie een operatie uit tegen Oktar en diens volgelingen.

In reactie hierop schreef Ceylan het volgende op haar Twitteraccount: ‘Ik zeg dit als iemand die ooit lid was van de Oktar-beweging. De vrouwen die er zo onschuldig uitzien, dragen meerdere vuurwapens. Ik ben zelf getuige geweest van de misdaden die ze hebben gepleegd.

Eerder schreef Ceylan ook dat ze werd “geïsoleerd” tijdens haar verblijf in Oktars pand.

Oktar ontkende het verhaal van Ozgul

Links: Adnan Oktar Rechts: Tulay Kumasci

Tulay Kumasci, een van Oktars volgelingen, ontkende het verhaal van Ozgul en zei dat ze de villa uit haar eigen vrije wil heeft verlaten.

“Ceylan Ozgul heeft 15 jaar lang een luxueus leven geleid. Ze had kleren van kwaliteitsmerken, honderden jassen, broeken en schoenen en speciale feesten in de villa. In de video die ze recent postte, is ze in een gemiddeld huis en heeft ze normale kleren. Zou ze wrok koesteren voor het verliezen van dat luxueus leven?”, zei Kumasci toen.

Controversieel figuur

Oktar is een bekend en controversieel figuur in Turkije. Hij omringt zich met vrouwen die vele chirurgische ingrepen hebben ondergaan en verwijst naar hen als zijn “katjes”. Hij spreekt over religieuze en sociale kwesties op zijn tv-programma.

Twitter

A.G.