Onder foto: De voormalige EU verantwoordelijke voor de uitbreiding van de EU uit zijn kritiek op Duitse overheid over het verbod van Turkse politici te komen spreken over het referendum.

De voormalige verantwoordelijke voor de uitbreiding van de EU, Günter Verheugen, heeft de Duitse overheid bekritiseerd over het verbod van Turkse bijeenkomsten in Duitsland. Hij pleit bovendien ook voor een de-escalatie van de spanningen tussen de twee naties.

“Ik vind dat het verbod de democratische waarden overtreedt en dat het een belediging is voor de Turkse burgers die in Duitsland leven”, verklaarde Verheugen in een exclusief interview aan Anadolu Agency.

De prominente Duitse politicus vertelde dat er 3 miljoen Turken leven in Duitsland en dat zij het recht hebben de argumenten aan te horen van zowel het ‘JA’ kamp als het ‘NEE’ kamp in het kielzog van het komende referendum op 16 april over het presidentieel systeem.

“Vele politici, niet alleen in Duitsland maar ook in andere Europese landen, hebben de Turkse politici behandeld als vreemdelingen die niet welkom waren. Ze hebben dit gedaan voor eigen politiek gewin. Ik ervaar dit als gevaarlijke opportunisme”, verklaarde Verheugen.

AA