Volgens de hoofdredacteur van de Turkse krant Daily Sabah staat de FETÖ-lobby achter het verbod van de krant in het Europees parlement.

De voorzitter van het Europese parlement besloot afgelopen woensdag dat de krant Daily Sabah niet langer verspreid mag worden in het parlement. Het verbod komt er, na een campagne tegen de krant van CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers.

FETÖ-lobby

De hoofdredacteur van Daily Sabah, Serdar Karagoz, beschuldigt Lenaers van banden te onderhouden met FETÖ-leden in Nederland. De hoofdredacteur zegt verder dat Daily Sabah al drie jaar in het parlement werd verspreid en dat dat tot nu toe geen probleem was.

Harde woorden

“We brachten de structuur van FETÖ aan het licht en kunnen constateren dat het Kamerlid in kwestie, hier niet opgezet mee was. We hebben ook kunnen vaststellen dat hij nauwe banden onderhoudt met de FETÖ-structuur in Nederland en het discours van deze groep gebruikt in zijn strijd tegen Turkije. Verder toonde hij interesse om verschillende gearresteerde FETÖ-leden te verdedigen. Achter de beslissing om de krant Daily Sabah te verbieden schuilt het werk van de FETÖ-lobby en hun invloed die ze hebben kunnen vergaren door het omkopen van politici”, aldus Karagoz.

Anti-Turkse campagne

De hoofdredacteur verklaarde dat er momenteel een constante campagne van desinformatie over Turkije is in het Europese parlement. “Om deze reden hopen we ook dat de parlementariërs onze krant kunnen lezen”, voegde Karagoz hieraan toe.

AA