Mehmet Özek

Een familie, die in een huis aan de voet van een rotswand woont in de provincie Konya, stond vorige week oog in oog met de dood. Een massief rotsblok van 10 ton zwaar is naar beneden gestort op hun huis.

Volgens eigenaar Mehmet Özek speelde alles zich dinsdagavond rond 8 uur af. Het gezin was het avondmaal aan het klaarmaken in een bijgebouwtje naast hun huis.

Foto: het 10 ton zware rotsblok dat op een bijgebouw van een huis viel in Konya

“Mijn schoondochter was met twee kleinkinderen eten aan het maken. Toen ze een geluid hoorde, is ze snel met de kinderen naar buiten gerend. Net op dat moment stortte het rotsblok naar beneden. Ze waren dus bijna verpletterd geweest. Ik woon al 25 jaar in dit huis en nu en dan vallen er stukken steen naar beneden, maar zoiets is nog nooit eerder gebeurd,” zei Özek woensdag in een interview.

De mensen van AFAD, het agentschap dat noodsituaties coördineert in Turkije, schatten dat het rotsblok zo’n 10 ton woog.

Ze vroegen Özek om het huis te ontruimen, terwijl ze de rotswand gingen inspecteren om te zien of er nog meer rotsen naar beneden zouden kunnen komen.

Bron: Sabah

S.V.R.