Het hof in Istanbul vaardigde op 28 augustus een bevel uit tot de arrestatie van voormalige Turkse internationale voetbal keeper Ömer Çatkıç. Çatkıç wordt ervan verdacht banden te hebben met het netwerk van Fethullah Gülen, die de hoofdverdachte is in de zaak betreffende de poging tot een staatsgreep op 15 juli 2016 door de terreurgroepering FETÖ.

Çatkıç gaf op 21 augustus reeds toe dat hij Bylock op zijn telefoon had staan, een communicatie applicatie die bijna exclusief wordt gebruikt door leden van de Fethullahistische Terroristische Organisatie (FETÖ). Istanbuls zevende vredesgerecht voor criminele feiten vaardigde het arrestatiebevel uit. De 42-jarige goalkeeper beëindigde zijn carrière bij Antalyasport 5 jaar geleden.

Ook anderen

Çatkıç is niet de enige internationale voetballer die opgepakt werd i.v.m. met banden met de Gülen beweging. Recent werd ook Bekur İrtegün opgepakt wegens vermoedelijke banden met Gülen. Hij werd echter de volgende dag alweer vrijgelaten. Bekir speelde bij Başakşehirspor tot en met 10 juli.

Bekur İrtegün

Hakan Şükür, een voormalige speler van Galatasaray en speler van de Turkse nationale ploeg, was de eerste voetballer die werd opgepakt na de poging tot staatsgreep door Gülen en aanhang. Ook Şükür en Arif Erdem, twee andere Galatasaray legendes, werden beschuldigd van banden met de FETÖ en Gülen.

Hakan Şükür
İsmail Demiriz

Ten slotte kan nog de verdedigende speler İsmail Demiriz worden vermeld, eveneens deel uitmakend van de voetbalploeg van Galatasaray. Hij werd gearresteerd in september van het vorige jaar, maar werd ook even later, in februari, weer vrijgelaten. Tegelijkertijd werd ook Uğur Tütüneker opgepakt maar deze werd vrijwel meteen weer vrijgelaten.

Hurriyet