Volgens een Duits zakenblad hebben Duitse Turken vorig jaar zo’n slordige 800 miljoen euro opgestuurd naar hun familieleden in Turkije.

De magazine Wirtschaftswoche, verklaart dat de in Duitsland gevestigde migranten in totaal 4.2 miljard euro hebben getransfereerd naar hun familie in het buitenland. Het rapport dat gebaseerd is op gegevens van de Duitse centrale bank, besluit uit bovenstaande informatie dat de Turken verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van dit bedrag.

Foto: via Daily Sabah Deutsch

Uit cijfers van het rapport bleek, dat de totale hoeveelheid geld dat werd getransfereerd door migranten in 2016, met 700 miljoen euro steeg vergeleken met het jaar daarvoor.

Oost-Europese landen en Syrië

Ook was er een significante stijging in de hoeveelheid geld dat werd getransfereerd naar Oost-Europese landen en Syrië. In 2015 ontvingen Syrische gezinnen in totaal ongeveer 18 miljoen euro van hun familielieden in Duitsland. In 2016 ruim 67 miljoen euro.

In 1961 werd er een aanwervingsovereenkomst getekend tussen Duitsland en Turkije die de Turken toeliet in Duitsland te gaan werken als gastarbeiders. Met zo’n 3 miljoen Turken die woonachtig zijn in Duitsland herbergt het land de grootste Turkse gemeenschap buiten Turkije.

Sabah