De naam van een nieuwe politieke partij, die zich nog in de oprichtingsfase bevindt, wordt mogelijk ‘Centrum Democraten Partij’, volgens een voormalig politicus van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP).

Koray Aydın, die op 22 augustus de partij verliet en trouw beloofde aan een groep parlementariërs die de MHP zijn afgevallen, zei dat de partij zal bestaan uit linksen, conservatieven, nationalisten, liberalen enzovoorts.

Koray Aydın

“Op dit moment zijn we bezig met de partijnaam. Er wordt gewerkt aan het embleem ‘Centrum Democraten Partij’”, vertelde Aydın laat op 28 augustus aan de privézender Habertürk (foto). Verschillende MHP-leden namen ontslag of werden ontslagen nadat de MHP een alliantie vormde met de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) voor een grondwettelijk amendement dat de president meer bevoegdheden zou geven.

Onder de namen was ook Meral Akşener, die de dissidentenbeweging binnen de MHP leidde voordat ze de oppositie transformeerde en een nieuwe partij oprichtte. “We kunnen het dan misschien wel leiden, maar wanneer de oprichtingsraad wordt aangekondigd, zullen de mensen kunnen zien dat individuen uit de gehele samenleving betrokken zijn.

Er zullen alevieten, soennieten, linksen, rechtsen, nationalisten, conservatieven, liberalen enzovoorts deel van uitmaken. We zullen het Turkse volk voorzien van een kader dat Turkije zal regeren”, voegde hij eraan toe.

Hurriyet