Een dronken beambte van de Ethiopische ambassade in Ankara zou politieagenten bedreigt hebben een oorlog te willen starten tussen Ethiopië en Turkije. Het voorval deed zich voor eerder deze week op 26 november, nadat de man twee verkeersongelukken veroorzaakte.  

Politieagenten werden uitgestuurd naar de plaats van het ongeval. De beambte (van wie de naam voorlopig onbekend blijft) weigerde een alcoholtest uit te voeren.

Diplomatisch incident 

Volgens het verslag van de politie zou de man erop gezworen hebben een diplomatisch incident te willen starten tussen Turkije en Ethiopië.

Burak Ayaydin, een van de ooggetuigen en betrokkenen bij het ongeval gaf aan dat de beambte ermee dreigde een oorlog te willen starten tussen beide landen. Burak´s auto werd geraakt en beschadigd in het verkeersongeluk.

Ayaydin: “De man raakte en beschadigde iets verderop ook nog een andere auto vooraleer hij ons raakte. Het leek erop dat de man dronken was. De beambte was niet bereid een alcoholtest te ondergaan, werd kwaad, en dreigde er vervolgens mee een oorlog te willen starten tussen Ethiopië en Turkije.”

Hurriyet