Esra Cayir (29) uit Oldenburg

Esra Cayir (29) uit Oldenburg, een stad in de Duitse deelstaat Nedersaksen en nabij Groningen, heeft als “tankstationdame” inmiddels 1,8 miljoen volgers op Tiktok.

In nagespeelde scènes vertelt de Duitse Turk over bizarre situaties die ze meemaakt in haar dagelijkse werkleven bij een tankstation.

In de scènes speelt ze de klanten en zichzelf. Een van haar eerste video’s ging viraal. Het ging over een klant die vroeg of ze ook sigaretten verkocht – terwijl Esra Cayir voor een groot sigarettenrek stond.

Het dagelijkse werk in een tankstation is eentonig en mist afwisseling – toch? Nee, tenminste niet als het aan Esra Cayir uit Oldenburg (Nedersaksen) ligt:

zij is de zelfbenoemde “tankstationdame” en deelt bizarre indrukken uit haar baan op TikTok, en zelfs voor een groot publiek: bijna twee miljoen mensen volgen de 29-jarige inmiddels.

Het begint allemaal in 2020: Esra Cayir studeert en begint zijdelings te werken bij een tankstation. In het begin maakt ze alleen video’s van het tankstation, maar later voegt ze daar filmpjes aan toe waarin de 29-jarige ook reageert op reacties.

Op dat moment had de inwoner van Lübeck geen idee dat dit het begin zou zijn van een steile influencer carrière met bijna twee miljoen volgers.

“Ik werk nu twee keer per week en elke keer komen er klanten binnen die me herkennen”, zegt ze en voegt eraan toe: “Ik ben altijd blij als ze me benaderen.”

Esra Cayir schiet haar TikTok-video’s volledig zonder hulp. Maar ze krijgt steun in bredere zin van Jörg Gräfe, de huurder van het tankstation aan de Ammerländer Heerstraße.

De 53-jarige onthult in het interview zelfs dat de influencer zijn droom leeft: “Het grappige is dat mijn vrouw en ik, toen we bijna 20 jaar geleden in de tankstationbranche begonnen, precies hetzelfde dachten”, vertelt.

In tegenstelling tot zijn vrouw en hemzelf heeft Esra nu de mogelijkheid om deze verhalen uit het dagelijks leven te delen met een groot publiek.

Of Esra Cayir nog lang bij het tankstation blijft werken: ze weet het nog niet. Inmiddels heeft ze haar studie rechten met succes afgerond. En haar TikTok-content gaat niet meer alleen over haar dagelijkse werk bij het tankstation.

@esra_cyrICH SAGE JETZT EINFACH GAR NICHTS👀♬ Originalton – 🦋 𝓔 𝓼 𝓻 𝓪 🦋

Bron: Duitse media