Londen ziet het zitten om een partnerschap aan te gaan met de Turkse zakenwereld. Dat zei de ereburgemeester (Lord Mayor) van Londen, Charles Bowman. In een interview met Anadolu Agency over zijn bezoek aan Turkije verklaarde Bowman dat dat de belangrijkste doelstelling van zijn bezoek is. 

Het Verenigd Koninkrijk en Turkije hebben goede handelsrelaties en het handelsvolume tussen de beide landen bedroeg 20 miljard dollar in 2017, zei hij.

Bowman zei dat hij uitkijkt naar zijn bezoek aan Turkije en hij vijf doelstellingen heeft in het kader van zijn bezoek.

Hij wil onder meer de geruststelling geven dat in de context van de Brexit de financiële en professionele diensten in Londen en het VK belangrijk zullen blijven en dat de goede banden tussen Turkije en het VK die opgebouwd zijn in de voorbije jaren, zullen worden verbeterd.

Hij wil ook werk maken van bilaterale handelsmogelijkheden, investeringen en ondernemen, innovaties in financiële en professionele diensten en wil met Turkse gemeenschappen en bedrijven contacten leggen met Business of Trust, een programma van de ereburgemeeser van Londen.

Hoofdwoordvoerder van het Verenigd Koninkrijk

Hij benadrukte dat hij als ereburgemeester van Londen handelt als de hoofdwoordvoerder van het VK en in naam van de financiële en professionele diensten van het land. Die diensten zijn goed voor 2,3 miljoen jobs in heel het land.

“De sector woont in Londen. Er zijn 250 banken in Londen, wat meer is dan elk ander internationaal financieel centrum. Londen is een nationale, Europese en internationale parel,” zie hij.

In die hoedanigheid heeft Bowman meer dan 30 landen bezocht en is hij “opgetogen” over zijn bezoek aan Turkije.

Hurriyet

T.A.