Het Turkse ministerie van Land- en Bosbouw waarschuwt de vissers in de Egeïsche regio om niet tot in de territoriale wateren van Griekenland te varen. Op 3 september werd hiervoor een brief verstuurd naar de provinciale afdelingen van het ministerie in de provincies Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla en İzmir.

De afdelingen werden verzocht om de vissers te waarschuwen en te informeren “om ongewilde incidenten en ongevallen te vermijden. Zulks zou kunnen leiden tot activiteiten die schadelijk zijn voor de legale en politieke principes van ons land, en die we bovendien niet zouden kunnen rechtvaardigen of verdedigen,” zo staat verder in de brief te lezen.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken ontving al verschillende klachten over Turkse vissersboten die in Griekse territoriale wateren zouden gevaren hebben.

Op 22 augustus werd nog een Turkse vissersboot onderschept door de Griekse kustwacht. Hij voer in de regio rond het eiland Samos, voor de kust van het district Didim, in de provincie Aydın.

Hürriyet

S.V.R.