De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft in februari 169 miljoen Turkse lira (10 miljoen euro)  uitgegeven uit zijn discretionaire fondsen, zo is gemeld.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft in februari 169 miljoen Turkse lire uitgegeven uit zijn discretionaire fondsen, zo heeft dagblad Birgün gemeld.

Volgens gegevens van het directoraat-generaal voor boekhouding van het ministerie van Financiën waren de uitgaven van Erdoğan uit zijn discretionaire fondsen in februari drie keer zo hoog als in januari.

Het rapport benadrukte dat de stijging van de uitgaven kwam op een moment dat veel Turkse burgers te lijden hebben onder economische tegenspoed.

Zijn discretionaire middelen worden alleen door hem gebruikt en er is geen transparantie over hoe de middelen worden gebruikt, aldus Birgün.

Volgens de gegevens overtroffen de rentelasten op de schuld van de centrale overheid in februari het minimumloon van in totaal 10 miljoen mensen en bedroegen ze 43,7 miljard Turkse lira, een stijging ten opzichte van 14,2 miljard lire de maand ervoor.

De defensie-uitgaven van de regering stegen tot 405,3 miljoen lira in februari, een stijging ten opzichte van 175 miljoen lira.

Volgens het verslag kregen bouwaannemers in februari 1,7 miljard lira uitbetaald, tegen 700 miljoen lira in januari.

Ongeveer 400 miljoen lira werd in februari uit de begroting besteed aan de uitgaven van de regering voor de huur van vervoers-, bouw-, vliegtuig-, scheeps- en woondiensten.

Bron: Turkse media