Wij zullen onze rechtvaardige strijd nooit opgeven, aldus president

Turkije bevindt zich in een historische en vitale strijd voor haar eigen heden en toekomst. Dat zei president Recep Tayyip Erdogan zaterdag.

“Dag en nacht blijven we inspanningen leveren om onze belangen te beschermen. Onze natie zal als overwinnaar uit de strijd komen, en die overwinning zal minstens even glorieus zijn als die van 100 jaar geleden”, tweette hij.

Volgens hem zal Turkije een hogere prijs betalen als het land af zou zien van strijd en geen zorg zou dragen voor eenheid in een gebied dat historisch gezien vaak te maken kreeg met onderdrukking en bezetting.

Hij wenste ook de genade van Allah voor alle martelaren die al sneuvelden voor het vaderland. “De rechtvaardige strijd tegen onderdrukking zal tot het bittere einde blijven voortgaan.”

Turkije zal geen stap terugzetten. Het bloed van de martelaren zal niet op de grond achterblijven en geen verraad zal vergeten worden. “Zolang de Turkse natie ons steunt, zullen wij elke moeilijkheid overwinnen. Iedereen die ons in een hoek wil drijven, zal een historische les leren.”

Op donderdagavond sneuvelden minstens 33 Turkse soldaten, en geraakte tientallen anderen gewond bij een luchtaanval door het regime van Bashar al-Assad in Idlib, ten Zuiden van de Turkse grens.

Akkoord

Sinds een akkoord met Rusland dat in september 2018 gesloten werd, proberen Turkse soldaten de burgers in de de-escalatiezone te beschermen. In dat akkoord zijn ook alle daden van agressie verboden. Sinds januari kwamen Turkse soldaten verschillende keren onder vuur, zoals ook donderdag. Turkije heeft beloofd dat dergelijke aanvallen niet onbeantwoord zullen blijven.

K.L.

Bron: Anadolu Agency