President Recep Tayyip Erdoğan heeft gezegd dat hij aarzelde om drie leeuwenwelpen, die hem tijdens zijn officiële bezoek aan Afrikaanse landen werden aangeboden, als een geschenk aan zijn kleinkinderen te geven. Hierna merkte zijn schoonzoon en minister van Economie, Berat Albayrak, op dat ze ‘gevaarlijk’ zouden zijn.

“Twee van de leeuwenwelpjes zijn een jaar oud. Een is een vrouwtje en de ander is een mannetje. De derde is acht maanden oud. Ik vroeg me af of mijn kleinkinderen ze wilden hebben en vroeg Berat [Albayrak] om hen erover te vertellen. Mijn kleinzoon zei eerst nee, maar later begon hij van gedachten te veranderen. Maar Berat zei toen terecht dat dit gevaarlijk kan zijn”, vertelde Erdoğan aan verslaggevers bij zijn terugkeer van zijn driedaagse officiële bezoek aan Soedan, Tsjaad en Tunesië.

“Als gevolg daarvan zullen de leeuwenwelpen naar Gaziantep worden gestuurd. De gemeente Gaziantep heeft een zeer grote dierentuin. Ik belde [Gaziantep-burgemeester] Fatma [Şahin] en zij zei: ‘Ik zal mijn personeel sturen om de welpen direct naar Gaziantep te brengen.’ Als God het wil, zullen de drie welpen nu hun plaats krijgen in de Gaziantep Zoo”, zei hij.

Erdoğan voegde eraan toe dat hem tijdens het bezoek ook gazellen werden geschonken en dat hij die ook naar Turkije zal brengen.

Hurriyet