De Turkse Lingerievereniging (TİGSAD) verwacht aan het einde van 2017 een omzet van 8 miljoen (6.7 miljoen euro) dollar uit de verkoop van rode lingerie, zei het hoofd van de vereniging, Osman Alyüz, op 29 december.

In 2016 werd 4 miljoen dollar aan lingerieproducten verkocht voor en op oudejaarsdag, zei Alyüz.

“We verwachten dit jaar voor 5 miljoen dollar aan rode lingerie te verkopen. We zullen voor nieuwjaar ook rode lingerie ter waarde van 3 miljoen dollar exporteren naar het buitenland”, voegde hij eraan toe.

Netto omzet

“De netto-omzet van de rode lingerie-industrie zal dit jaar naar verwachting 8 miljoen  dollar bedragen”, zei Alyüz.

De groei in procenten van de Turkse lingerieverkoop in het algemeen loopt in de dubbele cijfers, volgens het hoofd van TİGSAD.

Om de verkoopcijfers te laten groeien, volgen de lingeriebedrijven de laatste trends.

Lingeriesector in 2016

In 2016 maakte de Turkse lingeriesector bijna 6 miljoen dollar winst, waarvan 3,5 miljoen dollar afkomstig was van gekleurde lingerieproducten, zei Alyüz.

“Dit jaar wordt er naar verwachting 7 miljoen dollar verdiend. Ongeveer 4 miljoen dollar daarvan zal afkomstig zijn van gekleurde lingerie,” zei hij.

Meer dan 2000 lingeriebedrijven

Volgens de vereniging heeft Turkije meer dan 2.000 lingeriebedrijven.

Alyüz zei dat gekleurde lingerie steeds populairder wordt in de wereld en dat het in Turkije zelfs evenveel wordt verkocht als de klassieke kleuren als zwart, wit en huidkleurig.

Bedrijven zijn zich zeer bewust van de trend. De afgelopen jaren hebben ze zich gericht op het uitbreiden van gekleurde productlijnen, voegde het verenigingshoofd eraan toe, verwijzend naar wereldbekende lingeriezaken en hun catwalkshows.

Een andere groeiende lingerietrend vormen volgens Alyüz de kanten, zilveren en blingproducten.

Sprekend over de wereldwijde trends en verkoop, zei hij dat Turkije niet de minste is in de wereldwijde lingeriemarkt.

Turkse bedrijven domineren wereldwijde lingerie-export

“Turkse lingeriebedrijven domineren de wereldwijde lingerie-export door aan veel landen te verkopen, waaronder Dubai, Iran, Irak, Turkse republieken, Noord- en Zuid-Afrikaanse landen, evenals aan Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, enzovoort”, aldus Alyüz.

Er zijn veel bedrijven, vooral in het Verre Oosten, die Turkse lingeriezaken en hun ontwerpen hebben nagemaakt, voegde hij eraan toe.

Hurriyet