Erdogan wenst Joodse gemeenschap goed Pesach

In de samenleving zijn wederzijds respect en liefde de basis voor vrede en rust, aldus de president

Eerder deze week wenste Turks president Recep Tayyip Erdogan de Joodse gemeenschap in het land een goed Pesach (Joods Paasfeest).

“Ter gelegenheid van Pesach wil ik nog eens benadrukken dat wederzijds respect en liefde de basis vormen voor rust en vrede in een samenleving”, aldus de president.

“Op dit moment strijdt ons land, net als de hele wereld, tegen het nieuwe coronavirus. Wij tonen aan dat we al onze problemen kunnen overwinnen door eenheid en solidariteit”, zegt hij.

“Ter gelegenheid van hun feestdagen wens ik alle Joden, maar vooral de Joden in ons land, met wie wij in vrede leven, het allerbeste toe.”

Met Pesach herdenken de Joden hoe Mozes hen wegleidde uit Egypte. Het feest wordt beschouwd als één van de meest heilige dagen op de Joodse kalender.

Het virus dat COVID-19 veroorzaakt, dook in december voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. Sindsdien is het al verschenen in minstens 184 landen en territoria.

Het virus valt het ademhalingsstelsel aan, waar het bij de meeste mensen milde tot matige symptomen veroorzaakt. Bij oudere mensen, of mensen met bijkomende aandoeningen als een hoge bloeddruk, diabetes, hartaandoeningen of astma, kan het dodelijk zijn.

K.L.

(Bron: Anadolu Agency)