Adviseur deelt beelden van Erdoğan die basketbal speelt na geruchten over ziekte

Fahrettin Altun, directeur communicatie van de Turkse president, heeft beelden gedeeld van Erdoğan die basketbal speelt, kennelijk om geruchten te ontkrachten dat de president ziek is.

Fahrettin Altun, directeur communicatie van de Turkse president, heeft beelden gedeeld waarop te zien is hoe president Recep Tayyip Erdoğan basketbal speelt, nadat geruchten de ronde deden dat de president ziek zou zijn.

Op de beelden is Erdoğan te zien met Altun, Mustafa Varank, minister van Industrie en Technologie, Mehmet Kasapoğlu, minister van Jeugd en Sport, Mehmet Nuri Ersoy, minister van Cultuur en Toerisme, en İbrahim Kalın, woordvoerder van de president, naast andere politici.

“Het is belangrijk om te sporten voor de gezondheid. Ik probeer drie keer per week te sporten,” zei Erdoğan op zijn Twitter-account bij de lange versie van de beelden op 3 oktober.

De video, die overwegend als een publiciteitsstunt werd beschouwd, werd gedeeld twee dagen nadat Steven A. Cook en Eni Enrico Mattei een opiniestuk hadden geschreven in Foreign Policy, waarin ze beweerden dat Erdoğan mogelijk te ziek is om mee te doen aan de verkiezingen van 2023.

“De afgelopen maanden is een reeks video’s opgedoken waarin de Turkse leider er niet goed uitziet. Sommige zijn niet zo duidelijk als andere, maar bij elkaar roepen ze een aantal duidelijke vragen op over de gezondheid van Erdoğan,” zeiden ze in het stuk.

“Natuurlijk worden deze geruchten meestal herhaald door mensen buiten Turkije of op meer dan een paar stappen verwijderd van de inner circle van de president, dus de beweringen van Erdoğan’s naderende ondergang zouden gewoon loze praatjes kunnen zijn,” merkten ze op.

De basketbalvideo is de tweede dergelijke publiciteitsstunt van de afgelopen weken.

Op 26 september deelde Erdoğan de kat van zijn kleindochter in een kennelijke poging om de harten van dierenliefhebbers te winnen.

Bron: Hürriyet