Cennet Tuba Tokbas (links, 22) en Eray Hakver

Een Turkse man zou zijn vriendin tijdens de geslachtsgemeenschap hebben gewurgd voordat hij terloops haar kat te eten gaf en hardvochtig naar de bewakingscamera zwaaide toen hij haar flat verliet.

Eray Hakver (24) ontmoette zijn vriendin Cennet Tuba Tokbas (22) in haar appartement in de Turkse provincie Denizli op 10 november vorig jaar.

Het stel, dat al twee maanden samen was, had geslachtsgemeenschap toen Hakver haar naar verluidt verstikte.

De meedogenloze moordenaar gaf haar kat te eten voordat hij de flat verliet en zwaaide naar de bewakingscamera toen hij vertrok, aldus de lokale media.

Havker werd gezien op bewakingsbeelden bij het verlaten van de flat en zwaaiend naar de camera

Naar verluidt belde hij vervolgens zijn moeder om haar te vertellen dat de laatstejaars kunststudente aan de Pamukkale Universiteit “misschien dood is”, terwijl hij haar levenloze lichaam op de vloer achterliet.

Havker’s moeder belde onmiddellijk de politie en meldde wat haar zoon had gezegd.

Hij vertelde later aan de politie dat hij haar vriendin tijdens de geslachtsgemeenschap had gewurgd en dat zij zich daar niet tegen had verzet, voordat hij in voorlopige hechtenis werd genomen.

Tijdens het onderzoek werd Havker’s DNA gevonden onder de vingernagels van Cennet, wat suggereert dat de jonge vrouw had geprobeerd terug te vechten toen hij haar dood wurgde, aldus lokale media.

Bron: Turkse media