Attila Hildmann

De Duits-Turkse, veganistische kok Attila Hildmann behoort tot het kamp van de complotdenkers. Het gerecht in Duitsland is van plan hem te vervolgen.

Het is waarschijnlijk in maart begonnen. Toen postte Attila Hildmann op sociale media reclame voor zijn Matcha-thee.

“De reden waarom mijn thee uitverkocht is, is de coronapaniek. Wetenschappers hebben veel geschreven over de antivirale ­effecten van Matcha.”

Hildmann voegt er ten bewijze nog aan toe dat hij al vijftien jaar lang Matcha-thee drinkt en in al die ­jaren niet eens drie keer verkouden is ­geweest.

Anticoronakamp

Die dag werd duidelijk dat de beroemde 39-jargie Duits-Turkse veganistische kok zich tot het anticoronakamp had bekeerd.

Hij ­beweert dat ­Angela Merkel met de Amerikaanse bankier David Rockefeller heeft afgesproken dat ze de economie zal kapotmaken, hij ­bazuint rond dat de elites werken aan een nieuwe autoritaire wereldorde en hij noemt Bill Gates een satanist.

Hildmann verkondigt zijn theorieën het liefst op Telegram. Dat sociale media­kanaal doet niet moeilijk over zijn berichten. Met Facebook en Instagram is het al gekomen tot verschillende confrontaties. Ze willen hem muilkorven, zegt Attila.

Hildmann maakt kookprogramma’s, boeken, ­vegan producten, heeft een snackbar in de Duitse hoofdstad en een fitnessprogramma.

Turkse ouders

Als baby kwam hij in een Duits gezin terecht, nadat zijn Turkse ouders hem in Berlijn voor adoptie hadden afgestaan. Zijn schooljaren waren vechtersjaren, hij werd niet aanvaard door zijn medeleerlingen, aldus Attila.

De dood van zijn stiefvader, hij was toen maar negentien, betekende een keerpunt. Op zijn sociale media schrijft hij dat zijn vader overleden was omdat die te veel vlees had gegeten.

Attila Hildmann

Toen hij naar zijn eigen dikke buik keek, besliste hij om het veganistische spoor te volgen. Negen jaar later schreef hij zijn eerste vegan kookboek, in 2012 werd zijn Vegan for fun het kookboek van het jaar voor de Vegetariërsbond in Duitsland.

Lang kenden de Duitsers hem alleen als de man die hen tips gaf over hoe je spinazie en knolselder lekker klaarmaakt.

Nu is hij een van de luide stemmen die in de coronamaatregelen een groot complot zien, waarin de Joden een belangrijk aandeel hebben.

De laatste maanden regende het klachten tegen Hildmann. Deze week heeft het parket beslist om een zaak tegen de ­kok te starten: het is van plan om alle klachten die in heel Duitsland zijn ­opgetekend, als één grote zaak te behandelen.

“Het wordt gevaarlijk voor wie weerstand biedt”, schreef Hildmann op zijn sociale media.

Bron: DM