Een in Duitsland geboren Turkse popzanger is door tientallen mensen in Turkije beschuldigd van chantage met hun geheime homoseksuele liefdesaffaires.

Volgens gerechtelijke documenten die door de krant Hurriyet werden ingezien, hebben meer dan 50 mensen in de provincies Istanbul, Bursa en Giresun onlangs strafrechtelijke klachten ingediend tegen popzanger Bulut Duman.

De klagers, waaronder ambtenaren, ingenieurs, artsen en de neef van een voormalige Turkse minister, zeiden dat ze Duman hadden ontmoet op homoseksuele datingwebsites.

Nadat ze een relatie met de zanger hadden aangeknoopt, zeiden ze dat Duman hun had opgelicht via fraude of chantage waarbij hij de beelden van hun seksuele ontmoetingen gebruikte.

Een politieagent uit Istanbul die een strafrechtelijke klacht indiende, beweerde dat Duman 80.000 Turkse lira van hem had afgepakt.

Een zakenman zei dat Duman, nadat hij zijn chantagepogingen had geweigerd, een nep Facebook-account had gemaakt en hun foto’s met zijn collega’s had gedeeld, waardoor hij ontslag moest nemen bij zijn bedrijf.

Een andere klager, die niet geïdentificeerd was, probeerde zelfmoord te plegen door in Istanbul in de zee te springen, maar hij werd gered door vissers.

Veroordeeld tot een gevangenisstraf

Duman werd in een zaak veroordeeld tot een gevangenisstraf voor fraude en in een andere zaak werd hij vrijgesproken. Verschillende rechtszaken lopen nog steeds.

In een gesprek met Hurriyet wees Duman de claims af, waarbij hij benadrukte dat hij in beroep ging in de zaak waarin hij was veroordeeld.

“De meeste klagers kennen elkaar. Zij zijn degenen die mij hebben gechanteerd. Ik ben geen lid van een homoseksuele datingwebsite. De beschuldigingen tegen mij zijn belachelijk. Ik ben een pedagogisch expert en ik heb tegenklachten ingediend,” zei hij.

Hurriyet

T.A.