Thomas Seibert

Na journalist Jörg Brase van het Duitse ZDF krijgt ook Thomas Seibert van de krant Tagesspiegel een verlenging van zijn perskaart in Turkije toegekend. Seibert is nu teruggekeerd naar Turkije.

Thomas Seibert is reeds lange tijd de correspondent van de krant Tagesspiegel in Turkije maar moest het land verlaten toen zijn perskaart niet verlengd werd.

Seibert verklaarde tegenover AFP dat de Turkse regering zijn perskaart heeft verlengd en hem persoonlijk naar Turkije heeft uitgenodigd. Seibert is nu teruggekeerd naar Istanbul waar hij sinds 1997 werkzaam is. “Ik ben blij dat de misverstanden uit de weg geruimd zijn,” zei Seibert.

Thomas Seibert en Jörg Brase hadden Turkije op 10 maart  verlaten toen hun perskaarten niet verlengd werden.

In een opiniestuk in de Tagesspiel beschreef Seibert de vele gebeurtenissen die hij heeft meegemaakt sinds hij in Turkije werkzaam is. “Het voorstel van de Turkse regering aan Tagesspiegel om een andere journalist te sturen is gewetenloos. De Turkse regering kan de Duitse kranten en televisiekanalen niet controleren,” schreef hij nog.

De Duitse regering had kritiek op de beslissing om de perskaarten van Duitse journalisten niet te verlengen. De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas verklaarde toen dat het “onaanvaardbaar is dat Duitse journalisten in Turkije niet vrij hun werk kunnen doen.”

Sputniknews.tr

T.A.