Iconisch herenhuis aan Istanbul's Bosporus te koop voor recordprijs

Een 262 jaar oud herenhuis langs de Bosporus van Istanbul zal via een gerechtelijk bevel worden verkocht.

Het herenhuis Saffet Pasha, een van de schitterendste herenhuizen aan de waterkant aan de Aziatische kant van de Turkse metropool, zal te koop worden aangeboden na een deskundigenonderzoek dat eind mei zal worden gehouden.

Het deskundigenrapport dat voor de verkoop zal worden opgesteld, zal de basis van de zaak vormen en nadat alle processen zijn afgerond, zal het populaire herenhuis in een veiling worden verkocht.

De stap van Beykoz 2e Civiele Vredegerecht kwam na het verzoek van de Turkse zakenman Zafer Toksöz, die de helft van het gebouw bezit.

“De eigenaars van het gebouw kunnen het herenhuis niet samen gebruiken. Ook verhuur is niet mogelijk. Het lijkt niet mogelijk het probleem tussen de eigenaars op te lossen, afgezien van de verkoop en de verdeling van het geld,” aldus de motie.

Het herenhuis, dat in 1760 werd gebouwd en in de loop van de tijd vele malen van eigenaar is veranderd, werd in 2001 gekocht door de Toksöz Holding, maar het lot ervan werd onzeker als gevolg van de vijandschap tussen de erfgenamen.

De waarde van het herenhuis, dat een brede voorgevel aan zee heeft en een oppervlakte van 1.035 vierkante meter, wordt geschat op 100 miljoen dollar, een recordprijs in vergelijking met de equivalenten van het bouwwerk.

Inrichting

Het twee verdiepingen tellende gebouw werd gebouwd volgens de gebruiken van de Turkse burgerlijke architectuur, terwijl dit kenmerk niet verloren ging tijdens de ingrijpende renovatie die ten tijde van Saffet Pasja werd uitgevoerd.

Er zijn 13 kamers, twee hallen, twee trappenhuizen en dienstvertrekken op elk van de twee verdiepingen.

De hallen bevinden zich in het midden van de twee delen. De twee zalen bevinden zich in het midden van de twee afdelingen en zijn met elkaar verbonden. via twee gangen.

Aan de tuinkant van de hallen bevindt zich een drievoudige ademhalingskast die toegang geeft tussen de verdiepingen,

Bron: Hürriyet