De Turkse bevolking heeft bij de lokale verkiezingen van 31 maart, 4 vrouwen verkozen die burgemeester zullen worden van 4 Turkse steden.

Volgens onofficiële resultaten werd kandidaat Fatma Sahin van de regerende AK-partij verkozen tot burgemeester van de zuidoostelijke miljoenenstad Gaziantep.

Ozlem Cercioglu van de republikeinse oppositiepartij CHP, werd verkozen tot burgemeester van het grootstedelijk gebied in de westelijke provincie Aydin.

In het oosten van het land werden er twee vrouwen verkozen van de Democratische Volkspartij (HDP). Bedia Ozgokce Ertan zal de sjerp mogen dragen in de stad Van, Berivan Helen in de stad Siirt.

Lokale verkiezingen van 31 maart

Miljoenen Turkse kiezers hebben zondag hun stem uitgebracht tijdens de lokale verkiezingen om nieuwe burgemeesters, gemeenteraadsleden, mukhtars (buurtambtenaren) en leden van seniorenraden te verkiezen voor de komende vijf jaar.

De regerende AK-Partij leidt momenteel 15 grote steden. 24 kleinere werden veroverd door AKP-kandidaten. Momenteel wordt er nog gewacht op de officiële verkiezingsuitslagen.

Ekrem Imamoğlu van de CHP heeft met 48,80% van de stemmen een kleine voorsprong op AKP-kandidaat Binali Yildirim, die 48,55 % van de stemmen heeft behaald in Istanbul.

Mansur Yavas, burgemeesterskandidaat van de CHP in Ankara, leidt met 50,93% van de stemmen. Mehmet Ozhaseki van de AK-Partij loopt achterop met 47,12%.

Anadolu

O.A.