Drie partijleden die alcohol gebruikten tijdens het ‘rechtvaardigheidscongres’ van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), dat gehouden werd op de historische grond van de slag van Gallipoli, in de westelijke Turkse provincie Canakkale, zullen uit de partij worden gezet. Dat stelt woordvoerder Bülent Tezcan.

Ondanks gemaakte afspraken circuleerden er afbeeldingen van partijleden in de media, waarop ze alcohol consumeerden op de plaats van het congres. Volgens Tezcan is dat in tegenspraak met de geest van het evenement.

https://www.youtube.com/watch?v=RhRuyjypoDc&ab_channel=F.YavuzAtasoy

“De drie personen die alcohol tot zich namen werden onmiddellijk van het evenement verwijderd en hen werd verboden om het terrein opnieuw te betreden. Hun proces voor uitzetting uit de partij is al begonnen en hun namen zullen op [aug. 28] bij de geautoriseerde instellingen gerapporteerd worden”, verklaarde hij.

“Zonder twijfel is zulk onbeschaamd gedrag volledig in strijd met de glorieuze herinnering van onze Gallipolimartelaren en tegen de geest van het rechtvaardigheidscongres. Het heeft duizenden van onze burgers die het congres met veel moeite bijwoonden diep beschadigd”, zei Tezcan.

Hurriyet