Demir en haar vriend Nizamettin Gursu

In een hartverscheurend voorval in Turkije verloor een vrouw genaamd Yesim Demir op tragische wijze haar leven kort nadat haar verloofde haar ten huwelijk had gevraagd.

Het stel was erg opgewonden toen ze van plan waren hun verloving te vieren.

Ze hadden gekozen voor een pittoreske picknick bij zonsondergang in Çanakkale, een stad in het noordwesten van Turkije.

Yesim Demir en haar nieuwe verloofde, Nizamettin Gursu, stonden op het punt om de gedenkwaardige gebeurtenis te vieren met een picknick bij zonsondergang toen de 39-jarige op 6 juli meer dan 32 meter van de steile klif viel in Canakkale, een stad in het noordwesten van Turkije.

De opgewonden aanstaande bruidegom had net een aanzoek gedaan en was teruggekeerd naar hun auto om het feestelijke eten en drinken op te halen toen hij een bloedstollende schreeuw hoorde.

Gursu haastte zich terug naar de schilderachtige plek op de klif bij de kaap Polente en ontdekte dat zijn verloofde over de rand was gevallen.

Nizamettin haastte zich naar de klif, waar hij vaststelde dat zijn kersverse verloofde 30 meter diep was gevallen. Hij verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten, maar toen die arriveerden, kon voor Yesim geen hulp meer baten.

De rouwende man vertelde later aan lokale media dat het stel de plek had gekozen om zich te verloven omdat ze dachten dat het romantisch zou zijn.

“We kozen het om een romantische herinnering te hebben na het aanzoek. We dronken wat alcohol. Alles gebeurde tegelijk. Ze verloor haar evenwicht en viel naar beneden,” zei Gursu.

Demir overleefde aanvankelijk de enorme val van 30 meter maar bezweek later aan haar verwondingen.

Gursu riep onmiddellijk hulp in, maar na 45 minuten reanimeren verklaarden artsen zijn toekomstige vrouw dood.

Vrienden van de tragische vrouw vertelden lokale media dat de klif waar het ongeluk gebeurde een plek was waar veel mensen naar de zonsondergang gingen kijken.

“Dit is een plek waar iedereen komt om naar de zonsondergang te kijken,” zeiden ze.

“De wegen zijn echter erg slecht en er is geen voorzorgsmaatregel aan de rand van de klif. Er zou hier een hek moeten komen, er zouden voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden.

“De klif werd afgesloten na de dood van Demir en terwijl de autoriteiten een onderzoek instelden. Het gebied ging pas op 15 juli weer “gecontroleerd” open.

Bron: Turkse media