De Turkse overheden zullen weldra starten met de bouw van een nieuw viaduct dat zich zal strekken over het Taurusgebergte in Zuid-Centraal-Turkije. De verkeersbrug die uit meerde overspanningen bestaat, zal de hoogste zijn van Turkije en de op één na hoogste van de wereld.

Het Eğiste viaduct zal worden gebouwd over 8 verschillende brugpijlers waarvan de grootste een hoogte van 166 meter zal bereiken. De 1.372 meter lange constructie zal de huidige route van 4.400 meter verkorten alsook de verkeersveiligheid verbeteren.

Ahmet Hadimioğlu, burgermeester van het Hamid district in Konya, zei tegen Anadolu Agency dat het viaduct de route zal verkorten voor degene die reizen tussen Konya en Alanya.

220 miljoen Turkse lira

“Het Eğiste project, dat 220 miljoen Turkse lira zal kosten (54 miljoen euro), is de grootste investering in ons district. De reistijd tussen Konya en Alanya zal met twee uur krimpen eens het project af is,” zei Hadimioğlu.

“De verkeersbrug zal de snelste en beste optie zijn indien je wil reizen tussen Centraal-Anatolië en de Mediterrane regio’s van Turkije,” voegde de burgermeester toe.

Sabah