Kemal Kılıçdaroğlu, de voorzitter van de belangrijkste oppositiepartij Republikeinse Volkspartij (CHP), spreekt de media toe in de hoofdstad Ankara, Turkije, 26 juni 2018.

De leider van de belangrijkste oppositiepartij, de Republikeinse Volkspartij (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, heeft gezegd dat ze weliswaar geen alliantie hebben met de Democratische Volkspartij (HDP), maar dat het ongepast is om de HDP, die een actief lid van het parlement is, als vijandig af te schilderen.

“Zoiets bestaat niet. Ze tonen de HDP als vijandig. Vervolgens zeggen ze: ‘Stem niet op de CHP; zij doen in het geheim zaken.’ Waarom is het in het geheim? De HDP is een politieke partij; ze heeft een fractie in het parlement; er is een vice-voorzitter … Je kunt een partij niet illegaal verklaren; dit is niet juist,” verklaarde hij.

De Natie Alliantie omvat de İYİ (Goede) Partij, de belangrijkste oppositiepartij Republikeinse Volkspartij (CHP), de Partij van de Gelukzaligheid (SP) en de Democratische Partij (DP), herinnerde hij eraan.

Toen hem werd gevraagd naar de presidentskandidaat van de CHP, herinnerde hij eraan dat er een alliantie was, waarbij hij benadrukte dat de partijen die deze alliantie vormen zouden overleggen en beslissen; andere methoden zouden verkeerd zijn.

De Nationale Alliantie (Millet İttifakı) moet deze kwestie nog bespreken, voegde Kılıçdaroğlu eraan toe.

Bron: Hürriyet