7 familieleden gedood bij meedogenloze aanval in centraal Turkije

Zeven mensen uit dezelfde familie zijn vrijdag gedood na een gewapende aanslag in de centrale provincie Konya van Turkije.

Het incident vond plaats in het district Meram toen gewapende aanvallers vrijdag rond 19.00 uur plaatselijke tijd (16.00 uur GMT) het vuur openden op de woning van de familie Dedeoğulları, aldus het bureau van de gouverneur van Konya.

Zeven mensen van de familie Dedeoğulları werden thuis gedood door gewapende aanvallers in het Meram-district in de Centraal-Anatolische provincie Konya.

De aanvallers zouden het huis van de familie hebben overvallen en het gebouw in brand hebben gestoken nadat ze de familieleden hadden gedood.

Een groot aantal brandweerlieden en politieagenten die werden ingezet in het gebied na het incident vonden de dode lichamen van Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu en Sibel Dedeoğlu.

“We hebben [de autoriteiten] vele malen gewaarschuwd. Ze hebben zeven mensen vermoord, onder wie drie vrouwen,” schreef de advocaat van de familie, Abdurrahman Karabulut, gisteren op Twitter.

Uit de details van het onderzoek bleek dat de daders eerder ruzie hadden gehad met het overleden familielid Yaşar Dedeoğulları.

Foto: Yaşar Dedeoğulları

In verklaringen die de dag voor de schietpartij aan de politie werden afgelegd, verklaarde de vrouw, die A.K. heet, dat de man hen beledigde toen hij eiste dat zij zijn kat en de kittens zou teruggeven.

In een verklaring die Dedeoğulları dezelfde dag aflegde, hield hij vol dat hij de vrouwen niet had beledigd, maar hen alleen had gevraagd zijn katten terug te brengen.

Na zeven leden te hebben gedood, probeerden de aanvallers volgens berichten het huis in brand te steken.

Ondertussen verwierp minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu beweringen dat de aanval racistisch gemotiveerd was.

“De kwestie dateert van elf jaar geleden. We geloven dat de politie de daders zeer snel zal pakken”, zei Soylu.

“Dit heeft niets te maken met Turks of Koerdisch zijn.”

Volgens Soylu ligt een langdurige vete tussen twee families aan de basis van de tragedie.

De moorden bestempelen als een racistische misdaad is “een provocatie”, aldus de minister.

Bron: Sabah