De Turkse President Recep Tayyip Erdogan heeft “volledig gelijk dat het gebruik van conventionele wapens niet minder belangrijk is dan het gebruik van chemische wapens.” Dit zei de Britse ambassadeur in Ankara. Hij spoort hiermee de internationale gemeenschap aan om actiever te zijn in het vinden van een blijvende, vreedzame oplossing voor de Syrische burgeroorlog.

“Geen verschil tussen dood door normale of chemische wapens”

“Ik heb de president zijn opmerkingen gezien. Ik vind natuurlijk dat het vanuit een humanistisch perspectief correct. Er is geen verschil tussen sterven door een conventioneel wapen of een chemisch wapen. Als een menselijke reactie op de horror in Syrië, moeten we allemaal hetzelfde hierover voelen, namelijk dat het een afschuwelijke humanitaire tragedie is,” aldus Dominick Chilcott, de Britse ambassadeur.

“Er zijn natuurlijk velen onder ons die actief op zoek zijn naar een blijvende, vreedzame oplossing voor het conflict. Dit gebeurt onder het toezicht van het proces van Geneve, dat geleid wordt door de VN,” zei hij nog.

Conventionele aanvallen door de vingers gezien

Zijn opmerkingen waren een antwoord op een vraag over de stellingen van President Erdoğan. Deze waarschuwde dat de internationale gemeenschap enkel focust op chemische aanvallen in Syrië en dat ze de aanvallen met conventionele wapens door de vingers zien.

Hurriyet