Een 64-jarige Turkse islamleerkracht in Genk riskeert dertig maanden opsluiting voor oplichting van 31 mensen. De slachtoffers gaven in alle vertrouwen hun geld en hun bezittingen aan de man die het op zijn beurt doorsluisde naar een tweede persoon. De man beweert in opdracht gehandeld te hebben, maar de procureur spreekt over een duivelspact. In totaal zou het om een som gaan van maar liefst een miljoen euro. Dat schrijft Het Belang van Limburg. 

De procureur gelooft niets van de uitleg van de Turkse islamleerkracht. “De twee hebben een spel gespeeld en een duivelspact gesloten met elkaar. De ene was geliefd, de andere berucht. Het waren tegenpolen.”, aldus het openbaar ministerie.

Tien gouden armbanden en 22.500 euro 

Een van de slachtoffers nam het woord en getuigde in tranen. “Hij beschrijf zichzelf als de pineut. Door zijn doen is mijn leven bijna om zeep. Ik heb hem tien gouden armbanden gegeven en 22.500 euro geleend. Ik heb jarenlang moeten sparen om het geld bijeen te sparen. Het diende aanvankelijk om mijn woning te renoveren, nu leven wij al acht jaar op een werf.”

Het Belang van Limburg