Fans Turkse Besiktas vieren landskampioenschap in Rotterdam

Besiktas is voor de veertiende maal kampioen van Turkije. Het team uit Istanboel was op de voorlaatste speeldag met 3-1 te sterk voor Osmanlispor. Eerste achtervolger Fenerbahce, dat Genclerbirligi klopte met 2-1, volgt op een onoverbrugbare zes punten.

media_xll_8663134-bell

media_xll_8663116

De Braziliaan Marcelo (2x) en de Duitser Mario Gómez scoorden de doelpunten voor Besiktas in de kampioenenwedstrijd.

Galatasaray, met Rode Duivel Jason Denayer negentig minuten tussen de lijnen, ging met 1-2 winnen op het veld van Akhisar Belediyespor. De ‘Leeuwen’ staan pas zesde in de stand.

Supporters Besiktas vieren feest in Rotterdam

https://youtu.be/HmRA6g_5wow

 

Supporters van Besiktas hebben op het Rotterdamse Stadhuisplein en bij het Hofplein het kampioenschap van de Turkse club gevierd. Met veel vuurwerk, fakkels en gezang zetten de fans hun blijdschap luister bij. Ook wordt er volop getoeterd door automobilisten, die geen rondje Hofplein kunnen rijden.

Supporters van Besiktas vieren feest op Hofplein in Rotterdam © AD - Adrianne de Koning.
Supporters van Besiktas vieren feest op Hofplein in Rotterdam © AD – Adrianne de Koning.
Een groot deel van de aanhang heeft de kampioenwedstrijd in een kroeg op het Stadhuisplein gekeken, onder toeziend oog van een handvol agenten. Ook staan er agenten bij het Hofplein, waar Turkse supporters al menig feest hebben gevierd. Een groot deel van de Coolsingel is afgezet voor de aankomst van de Roparun morgen.

Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=HZVMUFXY4AQ