De Afghaanse leider van een drugs- en misdaadorganisatie, “Lions-Cartel”, waarvan wordt gezegd dat hij betrokken is bij meer dan 30 misdrijven in Duitsland, is aangehouden bij een operatie in Istanbul.

Sanger Ahmadi werd samen met vier andere leden van de bende opgepakt in een hotel in het Bahçelievler-district van de metropool.

Volgens politiebronnen was bekend dat Ahmadi uit Duitsland was uitgewezen wegens misdrijven in dat land.

De bendeleider plaatste enkele foto’s op zijn sociale media-accounts waarop te zien was dat hij in Istanbul was.

Toen de hoofdofficier van justitie in het district Bakırköy de foto’s zag, begon hij een onderzoek en stelden de teams van de afdeling anti-georganiseerde misdaad van de politie van Istanbul vast dat Ahmadi in een hotel verbleef.

De teams vielen het hotel binnen en arresteerden Ahmadi samen met de andere leden, alleen geïdentificeerd met initialen, J.Y., S.V., M.A.D. en O.M. in de lobby.

Het politieverhoor van de aangehouden verdachten is nog gaande.

De bendeleider had foto’s gepost waarop te zien was hoe hij poseerde met wapens met lange loop of vrienden in nachtclubs.

 

Een oppositiewetgever stelde op 7 oktober een parlementaire vraag waarin hij het Turkse parlement vroeg te onderzoeken hoe hij Turkije was binnengekomen nadat hij uit Duitsland was uitgewezen.

Bron: Hürriyet