Gökhan Gönül

In een verrassende wending kwam de beroemde Turkse voetballer Gökhan Gönül, 36, onlangs achter een familiegeheim dat hij nog een broer heeft, waar hij geen idee van had, en die hij met open armen omhelst.

“We waren tot nu toe drie broers en zussen, maar vanaf nu zijn we vier,” zei de voetballer, terwijl hij zijn lang verloren broer omhelsde.

De 27-jarige broer, Can Gönül, die in weeshuizen opgroeide, barstte in tranen uit toen hij de oproep van zijn oudere broer hoorde om zich met de familie te verenigen.

Het tragische verhaal van een van de beste rechtsbacks van het land en zijn lang verloren broer dateert van drie decennia geleden.

Na een harde ruzie verliet de vader van het gezin het huis en verhuisde met zijn drie zonen naar de noordwestelijke provincie Bursa en liet zijn vrouw achter in de Zwarte Zee-provincie Samsun zonder te weten dat zij twee maanden zwanger was.

De moeder beviel in 1994 van een jongen die zij “Can” noemde. Zij zei niets tegen haar man over de geboorte van hun zoon en beschouwde het als een erezaak. Maar na verloop van tijd kon ze het zich niet veroorloven Can te voeden en besloot ze hem aan een weeshuis af te staan.

Gökhan was pas 6 jaar oud toen hij zijn voetbalcarrière in Bursa begon en 9 jaar toen zijn broer, die hij wel kende, aan een weeshuis werd afgestaan.

Opgegroeid in een weeshuis in de noordwestelijke provincie Kocaeli, keek Can op TV naar de stijgende carrières van zijn oudere broer bij de Turkse giganten Fenerbahçe en Beşiktaş.

Can legde onlangs een verband met de achternaam van de voetballer en zijn op hem lijkende uiterlijk. Toen hij hoorde dat de voetballer als kind uit Samsun was verhuisd, volgde Can de sporen en kwam hij erachter dat hij de echte broer van Gökhan was.

Eerst nam hij contact op met Turkse media om zijn bevindingen te uiten, en op 23 augustus nam hij deel aan een tv-show. Gökhan Gönül, die nu voor Çaykur Rize speelt, nam telefonisch contact op met de live show en omhelsde Can met open armen.

“Kom hier, mijn broer. Onze vader en moeder kijken ernaar uit om je te omhelzen. We waren drie broers en zussen. Met jou erbij, worden we vier,” zei hij.

Can, die emotioneel werd, zei: “Hoe kunnen ze me mijn 27 jaar teruggeven? Alles wat ik wil is mijn vader en moeder.”

De voetballer sprak ook over hoe hij zich inspande om zijn familie te verenigen.

“Toen ik 20 was, zocht ik mijn moeder en vond haar. Daarna heb ik haar verzoend met mijn vader. Sindsdien wonen ze samen,” zei hij.

Bron: Hürriyet