Na de Belgische volleybalmannen zijn ook de volleybalvrouwen uitgeschakeld op hun olympisch kwalificatietoernooi. In de laatste groepsmatch tegen Turkije was het erop of eronder, maar in de beslissende 5e set was het uiteindelijk eronder.

Turkije was zeker niet de minste opponent, want een jaar geleden speelden de Turkse vrouwen nog de finale van het Europees kampioenschap. Met Giovanni Guidetti heeft het bovendien een vermaarde bondscoach. In de eerste 2 sets draaide de Turkse machine op volle toeren, zowel offensief als defensief. België stelde daar te weinig tegenover, bijna tot wanhoop van bondscoach Gert Vande Broek.

Toen België ook een spannende 4e set naar zich toetrok, leek het momentum in het kamp van de Tigers te liggen. Maar de Belgische vrouwen misten hun start van de tiebreak compleet en hinkten voortdurend achterop. Ze kwamen nooit meer in de set. Game over, de olympische droom moet minstens 4 jaar uitgesteld worden.

Zaterdagavond komen Polen en Turkije in Apeldoorn (Nederland) in actie in de andere halve finale. De Turkse vrouwen, gecoacht door voormalig Oranje-bondscoach Giovanni Guidetti, hadden de grootste moeite met België. Het duel kende pas na vijf sets een winnaar.

AA, SPORZA