Duitsland: Turkse man redt ouder koppel uit kanaal

In de Duitse stad Düsseldorf redde een Turkse man een ouder koppel uit het kanaal. Murat Alkan, een veiligheidsagent, merkte dinsdag op hoe een aantal omstanders stonden toe te kijken hoe de auto van het koppel in het kanaal van Königsallee terechtkwam. Enkele van de omstanders waren aan het filmen.

De 46-jarige Alkan aarzelde niet. Hij kwam aan op de plek van het onheil op het moment dat de auto onder ging. Eerst slaagde hij erin om de gordel van de man los te maken, die een letsel aan zijn voet had. Daarna kreeg hij uiteindelijk hulp van een Duitser, die de vrouw kon redden.

Toen de man van 82 jaar en zijn echtgenoot van 79 veilig op het droge waren, dook Alkan opnieuw in het 3 meter diepe kanaal om te controleren of er niemand anders in de auto zat. Later vertelde Alkan aan Duitse media dat hij niet aarzelde om zijn plicht te doen. Elk goed mens zou in het water duiken, aldus Alkan, en de omstanders waren alleen aan het toekijken.

“Ik maakte de gordels los en redde de oudere man, en toen pas kwam een andere barmhartige Samaritaan me helpen om de vrouw te redden. Er waren tientallen mensen, maar die keken alleen maar toe terwijl ik het water in dook. Ik ben blij dat we het koppel hebben kunnen redden, maar ik vind het schandalig dat niemand anders kon helpen.” Alkan liet ook weten dat hij dit opnieuw zou doen als dat nodig is.

K.L.

nBron: Sabah