Federatie steunt nationale volleyballer tegen homofobe aanvallen

De Turkse Volleybal Federatie (TVF) heeft zich achter de nationale atlete Ebrar Karakurt geschaard, die onlangs het doelwit werd van homofobe aanvallen nadat ze een foto op Instagram deelde met een vrouw waarvan wordt aangenomen dat het haar vriendin is.

“Ze is een krijgeratleet die met een dappere, moedige en krijgersgeest op het veld speelt en haar zweet vergiet om haar land en vlag op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen”, zei Kurtaran Mumcu, de woordvoerder van de TVF.

“Ieders privéleven is zijn eigen leven. De rest is kwaadaardigheid,” voegde Mumcu eraan toe.

De foto die homofobe aanvallen uitlokte, toonde de 21-jarige atlete die vooroverleunt om te poseren met een vrouw die ze vanaf haar middel vasthield, maar de olympische ster verwijderde de foto vervolgens van haar Instagram-account na een reeks beledigende opmerkingen.

Reagerend op berichten over online aanvallen, verdedigden Turkse atleten, zangers en andere publieke figuren Karakurt op sociale media en benadrukten haar uitstekende succes.

“Zij [Karakurt] geeft er alleen maar om haar werk zo goed mogelijk te doen. De rest gaat mij niet aan, noch jou, noch iemand anders,” schreef Naz Aydemir Akyol, Karakurt’s teamgenoot.

“Ga door met je ambitie, je strijd, en met je weerspiegeling van de vreugde van het spel aan het publiek, Ebrar,” schreef Sinan Güler, een professionele basketballer.

Demet Akalın, een Turkse popzangeres, verdedigde Karakurt ook met hand en tand en merkte op dat het privéleven van de atlete niemand anders dan haarzelf aangaat.

Karakurt hielp het nationale volleybalteam van Turkije de kwartfinale te bereiken van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Op de Spelen trok ze de aandacht met haar hot-pink haar en indrukwekkende prestaties als een opposite hitter.

Spelend op die positie heeft ze twee zilveren medailles gewonnen op internationale toernooien met de nationale ploeg, waar ze in 2018 lid van werd.

Turkse volleybalster doelwit nadat ze foto post met vriendin

Bron: Hürriyet