Printscreen: http://variety.com

Aydın Doğan, de oprichter en erevoorzitter van de Doğan Groep is de enige Turk die is opgenomen in de Variety500, een index van de 500 meest invloedrijke zakelijke leiders die de wereldwijde entertainmentindustrie van 2 biljoen dollar (1.7 biljoen euro) vormgeven.

“De Doğan Groep bestaat uit vijf nationale kranten en drie nationale tv-stations, plus tijdschriften en radiostations. Onder Doğans tv-kanalen is ook Kanal D, die snel in de ranglijsten steeg na de lancering in 1993 en sindsdien erin slaagde bij de top drie netwerken van het land te behoren”, aldus het Amerikaanse tijdschrift. Het voegde eraan toe dat Kanal D heeft bijgedragen aan de grote vlucht die de Turkse tv genomen heeft.

Belangrijke rol

“Kanal D heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leiden van de groei van de Turkse tv-sector, dankzij shows zoals ‘Fatmagül’ over vrouwenemancipatie, een internationale megahit en een van de meest succesvolle dramaseries van het land ooit”, ook werd er gerefereerd naar de serie ‘Fatmagül ‘ün suçu ne?’ (Wat is Fatmagüls fout?), die gaat over verkrachting.

Variety omschreef de Doğan Group als “het toonaangevende tv-entertainmentbedrijf van Turkije.”

“De Doğan Groep werd eerst geleid door de oprichter en vervolgens door zijn dochter Arzuhan Doğan Yalçındağ en is simpelweg Turkijes meest toonaangevende tv-entertainmentbedrijf geworden. Ze zijn ook een grote nieuwszender, deels dankzij hun samenwerking met AOL Time Warner, die leidde tot de lancering van CNN Türk”, werd eraan toegevoegd.

Verenigde Staten

Een overweldigende meerderheid van de namen op de lijst kwam uit de Verenigde Staten, namelijk 362 van de 500 mensen die op de lijst kwamen.

De VS werd gevolgd door Groot-Brittannië met 28 namen, China met 20, Frankrijk met 16, Duitsland met 15, India met 12, Italië met acht, Spanje met zes, Mexico met vier en Qatar met vier personen. De overige landen leverden elk een of twee namen.

Hurriyet