Nieuw platform om Turkse drama's in de wereld te promoten

Demirören Media heeft tijdens een online persconferentie zijn nieuwe digitale platform Dramax gelanceerd, dat naast Turkije ook een abonnementssysteem heeft voor gebruikers over de hele wereld.

Het platform, dat als doel heeft Turkse tv-series op één platform aan de wereld te presenteren, heeft een inhoud van meer dan 5.000 uur aan tv-series.

Alle producties zullen worden uitgezonden met Spaanse en Arabische nasynchronisatie in Dramax, dat in de komende periode ook andere taalopties wil presenteren, met name Russisch, Urdu en Engels.

Murat Saygı, lid van de Raad van Bestuur van Dramax, verklaarde dat Turkse tv-series al lange tijd aan buitenlandse televisiezenders worden verkocht en dat zij op dit gebied aanzienlijke successen hebben geboekt.

“Dankzij de kwaliteit van de Turkse tv-series en de verhalen van deze landen is Turkije na de VS het land geworden dat de meeste inhoud aan de wereld verkoopt. Dramax zal niet alleen een economische bijdrage leveren aan ons land, maar zal ook het sterkste platform zijn waar de Turkse cultuur, geografie, tradities, gewoonten en toerisme worden geïntroduceerd”, aldus Saygı.

Saygı herinnerde eraan dat alle Turkse tv-series die in het buitenland worden verkocht tot nu toe ongeveer 550 miljoen mensen over de hele wereld hebben bereikt.

“Tot op heden konden kijkers die voornamelijk in Arabisch en Spaans sprekende landen wonen, Turkse series bekijken op televisiezenders in hun land. De wereld is nu echter een geografie, waarin mensen naar andere landen verhuizen om te wonen en te werken. Turkse inhoud zal niet langer alleen worden bekeken op het tijdstip van de uitzending van het kanaal in het buitenland, maar zal een vorm krijgen die buitenlanders kunnen bekijken ‘wanneer en waar zij maar willen’,” voegde Saygı eraan toe.

Hij verklaarde dat naast de Turkse tv-series die in het buitenland zijn verkocht, ook de series die tot nu toe niet zijn verkocht, weer aan waarde zullen winnen.

Verschillende taalmogelijkheden

“Dankzij Dramax zal een nieuw publiek dat deze inhoud nog nooit heeft bekeken, ze kunnen bekijken met verschillende taalmogelijkheden. Niet alleen tv-series, maar ook bioscoop- en tv-films, kinderprogramma’s en documentaires zullen in dit systeem worden opgenomen.”

Saygı richtte zich tot alle zenders en houders van rechten in Turkije en zei: “Dramax is volledig een product van Demirören Media, en Kanal D is een van haar klanten.

Dus, onafhankelijk van concurrentie, nodigen we alle kanalen, originele series en film content producenten uit om stakeholders te worden in het platform.”

Twee pakketten

Dramax heeft twee verschillende lidmaatschapsopties: Single en familie pakketten.

Het single pakket kost $4,99, en het familiepakket $8,99. Gebruikers kunnen profiteren van een gratis proefabonnement van een week voor hun eerste lidmaatschap.

Het digitale platform Dramax kan worden bekeken op www.dramax.tv, IOS en Android mobiele en tablet applicaties, waarvan de infrastructuur is gemaakt door Turkse ingenieurs.

Toegang vanaf Smart TV, Apple TV en Android TV-apparaten zal volgens de planning in het eerste jaar beschikbaar zijn.

Bron: Hürriyet