De Instagramfoto van de Amerikaanse miljardair Elon Musk met daarop hemzelf in het mausoleum van de stichter van Turkije, Mustafa Kemal Atatürk, is bijna 1.000.000 keer ‘geliked’ – zijn persoonlijk record.

De directeur van Tesla Inc. en SpaceX bezocht afgelopen week Turkije en voerde gesprekken met president Recep Tayyip Erdoğan over meerdere onderwerpen, waaronder een overeenkomst met Airbus over de satellieten TÜRKSAT 5A en 5B en over de technologische ontwikkelingen in het land.

Na de ontmoeting plaatste Musk een foto van zichzelf, staand op het Atatürk Mausoleum, ook bekend als Anıtkabir, terwijl de zon onderging boven de hoofdstad Ankara. De foto is 924.000 keer ‘geliked’ en er werd meer dan 38.000 keer op gereageerd. De meeste reacties bevatten emoji’s van de Turkse vlag en woorden van steun.

Atatürk Anıtkabir

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Musk deelde later een andere foto van Anıtkabir nadat hij bloemen had gelegd op de grafsteen van Atatürk.

“Drie gebroken ribben. Een doorboorde long. En hij bleef vechten. Voor vrede in het vaderland. Vrede in de wereld”, plaatste de miljardair als bijschrift.

Musk deelde donderdag nog een bericht op de social media dat gerelateerd was aan de overleden oprichter van de Turkse Republiek.

“‘Als op een dag mijn woorden de wetenschap tegenspreken, kies dan voor de wetenschap.’ Mustafa Kemal Atatürk”, tweette Musk.

Turkije herdacht afgelopen vrijdag de 79e verjaardag van het overlijden van de eerste president van de moderne republiek. De grondlegger die de Onafhankelijkheidsoorlog leidde na de val van het Ottomaanse Rijk, stierf op 10 november 1938 op 57-jarige leeftijd.

Bron: Hurriyet