De Duitse politie in Dortmund heeft een demonstratie van de terreurgroep PKK verboden. De demonstratie was gepland om plaats te vinden in het stadscentrum op zaterdag.

Een bus die PKK-aanhangers vervoerde, vertoonde grote foto’s van de terreurleider van de groep, Abdullah Ocalan. Dat verklaarde de politie in een geschreven statement. Ocalan, die tot de doodstraf werd veroordeeld voor het leiderschap van een terreurorganisatie, zit nu een verzwaarde levenslange gevangenisstraf uit in Turkije daar de doodstraf werd afgeschaft in 2002.

De politie informeerde de organisatoren van de PKK-demonstratie dat afbeeldingen van de leider van de terreurgroep niet toegelaten zouden worden, maar de organisatoren weigerden om de beelden te verwijderen volgens de verklaring van de politie.

Zo’n 150 PKK-aanhangers gingen samenkomen in Dortmund om 13 uur lokale tijd.

Aangehouden door de politie

Meerdere PKK-sympathisanten werden afgelopen week aangehouden in Düsseldorf nadat ze volgens berichten politieagenten hadden aangevallen. Demonstranten zwaaiden met verboden PKK en Ocalan vlaggen, wat de spanningen deed stijgen terwijl de politieagenten tussenkwamen.

De PKK is officieel erkend als een terreurorganisatie door Turkije, de VS en de EU.