Arda Turan, middenvelder bij Barcelona en Turkije, zei op 11 augustus dat hij klaar is om terug te keren bij de nationale ploeg, twee maanden nadat hij aankondigde te stoppen met internationaal voetbal, na een breuk met de voormalige coach Fatih Terim.

Turan, de aanvoerder van Turkije, werd in juni door Terim weggestuurd bij een trainingskamp, na een ruzie met een verslaggever op het vliegtuig. De situatie veranderde echter nadat Terim deze maand opstapte, ook in de nasleep van een vechtpartij – in dit geval bij een Turks kebabrestaurant.

Vervangen

Mircea Lucescu

Hij werd vervangen door de Roemeense oudgediende Mircea Lucescu, die met Turan onmiddellijk de gesprekken opende in de hoop om op zijn diensten te kunnen rekenen bij de vier resterende WK-kwalificatiewedstrijden van Turkije.

 

A post shared by Arda Turan (@ardaturan) on

“Vanaf nu wil ik dat het bekend is dat ik mij vereerd zou voelen als ik het nationale tenue zou dragen, wanneer de coach dat geschikt acht”, schreef Turan op zijn Instagramaccount bij een foto van het Turks nummer 10-shirt.

“Ik wil mijn teamgenoten bijstaan in de vier moeilijke wedstrijden die nog komen”, voegde de 30-jarige middenvelder er aan toe. Hij roemde de steun van de president van de Turkse Voetbalfederatie (TFF), Yıldırım Demirören en Lucescu, die hem ertoe brachten zijn besluit te heroverwegen.

Op de voet gevolgd

Turan kwam in 2015 naar Barcelona na vier succesvolle seizoenen met Atletico Madrid. Hoewel hij moeite had om een ​​vaste plaats bij de eerste ploeg te verdienen, worden zijn optredens op de voet gevolgd in Turkije.

fifa.com

Turkije staat nog een moeilijke strijd te wachten om zich te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland. Momenteel bezetten ze de derde plaats in de groep, twee punten achter Kroatië en IJsland.

Er komen nog wedstrijden aan, te beginnend met een duel op 2 september uit tegen Oekraïne. Turkije leidt op basis van het verschil in doelpunten.

Hurriyet