Sabah Al-Khalid Al-Sabah, premier van Koeweit

De heerser van Koeweit heeft de president van Turkije een brief gestuurd waarin hij bevestigt dat zijn land de banden met Ankara wil aanhalen, zo meldden Koeweitse media.

De brief werd overhandigd door de Koeweitse minister van Buitenlandse Zaken Sheikh Ahmad Nasser Al-Sabah tijdens zijn ontmoeting deze meek met de Turkse president, aldus het Kuwait News Agency (KUNA).

De boodschap van Sjeik Nawaf al-Ahmad al-Sabah bracht de inzet van Koeweit over voor “nauwe betrekkingen tussen de twee bevriende landen en middelen om deze banden op verschillende gebieden te versterken” aldus het bericht.

Samenwerking 

De twee partijen kwamen overeen de samenwerking op het gebied van defensie en militaire zaken, cultuur, onderwijs en gezondheid op te voeren, aldus een Turkse ambtenaar.

Ankara prees ook de rol van Koeweit als bemiddelaar in regionale aangelegenheden, vooral bij de normalisering van de betrekkingen tussen de Golfstaten.

Al-Sabah zei dat Turkije en Koeweit “consensus hebben over regionale kwesties en internationale problemen omdat we proberen een politieke oplossing te vinden voor die kwesties”.

Bron: Arabische media