Erdogan en diens zoon Bilal Erdogan

President Recep Tayyip Erdoğan heeft in april een belastingvrijstelling verleend aan een van de stichtingen van zijn zoon Bilal Erdoğan, zo meldde het dagblad BirGün op 30 juni.

De laatste toevoeging zorgt ervoor dat alle zeven stichtingen van Erdoğan zijn vrijgesteld van belastingafdracht.

President Recep Tayyip Erdoğan heeft belastingvrijstelling verleend voor twee stichtingen, waarvan er een wordt geleid door zijn zoon Bilal Erdoğan, meldde het dagblad BirGün op 30 juni.

Stichtingen zijn een gebruikelijke methode van herverdeling van rijkdom voor de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), waarbij de bondgenoten van de president vaak organisaties leiden die financiële voordelen krijgen van de staat, namelijk belastingvrijstellingen en fondsen.

Naar verluidt heeft de president op 21 april de İnsan ve İrfan Vakfı van Bilal Erdoğan toegevoegd aan de lijst van het ministerie van Financiën van stichtingen die zijn vrijgesteld van belastingen.

Ondertussen is de voorzitter van de raad van beheer van de İnsan ve İrfan Vakfı de oom van Erdoğan’s vrouw, Fatih Çıtlak, een professor in religieuze studies.

Het kantoorgebouw van de İnsan ve İrfan Vakfı werd in 2015 ook aan de organisatie geschonken door de door de AKP geleide gemeente Üsküdar.

De president heeft sinds 2011 belastingvrijstellingen verleend aan alle zeven stichtingen van zijn zoon.

Een andere stichting die van de president belastingvrijstelling kreeg, werd voorgezeten door Nezahat Berna Yılmaz, echtgenote van de voormalige premier Mesut Yılmaz van de AKP.

Bron: Vrije Onafhankelijke Turkse Media