Alle passagiers van een vliegtuig van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines gaan twee weken in quarantaine omdat één van de passagiers aan boord mogelijk het Coronavirus onder de leden heeft.

Het gaat om een vlucht uit Teheran (Iran) die oorspronkelijk in de miljoenenstad Istanbul zou landen maar naar Ankara is omgeleid.

De Turkse minister van Volksgezondheid maakte dat vandaag bekend. Het gaat om 132 personen. Volgens de Turkse minister gaat het om landgenoten die naar huis werden gevlogen nadat Turkije dit weekeinde besloot de grenzen met Iran te sluiten in verband met de uitbraak van het virus. De inzittenden gaan naar een speciaal ingericht ziekenhuis in Ankara waar zij worden getest.

Iraanse onderminister getroffen

Ook een Iraanse politicus heeft het Coronavirus onder de leden. Het gaat om onderminister Iraj Harirchi van Volksgezondheid die positief heeft getest. Een woordvoerder van zijn departement meldde dat vandaag in een gesprek met de staatstelevisie.

In Iran zijn tot nu toe 95 besmettingen vastgesteld terwijl er zestien mensen aan de gevolgen van het virus zijn overleden.

Twitter

A.B.