Er zijn nog 311 putschisten op de vlucht, dat zei de Turkse minister van Defensie Fikri Isik. 311 militairen, waarvan 9 generaals, worden nog steeds gezocht. De Turkse regering denkt dat ze nog in Turkije zijn.

Fikri zei dat militaire experts schatten dat 95% van de cadetten in militaire scholen banden hebben met de Gulenistische organisatie (FETO). Volgens Isik kunnen er nog schorsingen plaatsvinden als men dat nodig acht.

De Turkse regering heeft sinds de mislukte couppoging van 15 juli, waarbij meer dan 200 mensen omkwamen en meer dan 2000 anderen gewond raakten, tienduizenden mensen geschorst. Dit waren onder andere legerleiders, militairen, leraren, diplomaten en ambtenaren die ervan worden verdacht banden te hebben met de Gulenistische terreurorganisatie. De in zelf opgelegde ballingschap levende Fethullah Gulen en zijn beweging worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor de couppoging.

Herbenoeming

Een decreet om 167 generaals te herbenoemen werd op maandag ondertekend door president Recep Tayyip Erdogan. Premier Binali Yildirim en minister van Defensie Fikri Isik hebben gezegd dat 94 generaals in de landmacht, 22 admiraals en 44 generaals in de luhtmacht al herbenoemd zijn. Het decreet werd in het Turks Staatsblad gepubliceerd.

Sabah