Een drama van formaat voor een 20-jarige studente. Na drie lange gevechten tegen kanker bleek de vierde keer te veel.

Neslican Tay, een 20-jarige studente die op sociale media bekend stond om haar strijd tegen kanker, is in de avond van 20 september overleden. Sinds 15 september werd ze behandeld in een privéziekenhuis in Istanboel. Daar verloor ze uiteindelijk haar strijd.

https://www.youtube.com/watch?v=E7qWvTzgSFA

Drie keer eerder overwon de studente aan de Bahçeşehir-universiteit haar ziekte, en daarmee veroverde ze vele harten. Tay maakte video’s op sociale media en hield vaak spreekbeurten. Daarmee inspireerde ze andere kankerpatiënten en won ze de sympathie van miljoenen. In 2018 werd haar linkerbeen geamputeerd.

Neslican Tay

Ze leed aan een kwaadaardige mesenchymale tumor die was uitgezaaid. “Tijdens haar behandeling op de intensive-careafdeling vielen meerdere organen uit. We verloren haar vandaag om 21u20. We hopen dat God haar genadig is en wensen iedereen die van haar hield veel sterkte”, liet Gazi Yiğitbaşı, hoofd van het Medipol-ziekenhuis in Istanboel vrijdag weten.

 

İbrahim Kalın, woordvoerder van de Turkse president, condoleerde de nabestaanden via twitter. “Jij bent nu heengegaan, maar je liet ons goedheid, vastberadenheid en hoop na”, stond in zijn tweet te lezen.

Ook minister van buitenlandse zaken Mevlüt Çavuşoğlu sprak zijn medeleven uit. “Jouw strijd en jouw verzet waren een goed voorbeeld voor ons. Jouw levensvreugde vervulde iedereen met hoop.

Anderen die hun blijk van steun overbrachten waren minister van financiën Berat Albayrak, leider van de oppositiepartij İYİ (goed) Meral Akşener en burgemeester van Istanboel Ekrem Imamoğlu. Ook veel Turkse beroemdheden waren getroffen door het nieuws.

De Turkse sportclub Beşiktaş schreef: “Jouw strijd, jouw hoop en jouw mooie lach zullen niet vergeten worden.” Naast Beşiktaş namen ook Galatasaray en Fenerbahçe via twitter afscheid van Tay.

De Bahçeşehir-universiteit tweette: “We zullen ons de studente Neslican Tay herinneren, met haar lach en ondanks haar hevige strijd ook met haar levenskracht die iedereen inspireerde.”

(Bron: Hurriyet)