Ali Tuncer

Hij was een rolmodel voor veel mensen. Nu is hij dood: “The Biggest Loser” ster Ali Tuncer is overleden op de leeftijd van slechts 40 jaar.

Dit werd gemeld door de regionale krant “Blick-aktuell”. De inwoner van Sinzingen, een plaats in de deelstaat Beieren, is in Turkije aan een hartstilstand overleden.

Door zijn succesvolle deelname aan het afslankprogramma slaagde Ali erin zijn leven 180 graden om te draaien.

De man uit Sinzingen is in totaal 120 kilo afgevallen. Voorheen woog hij 250 kilo, waarmee hij de zwaarste “Grootste Verliezer” in de geschiedenis van de show was.

Na zijn deelname ging hij aan de slag als voedings- en fitnesscoach en wilde hij andere mensen met overgewicht helpen.

In het programma “Durch dick und dünn” (Door dik en dun), bijvoorbeeld, heeft Ali kinderen en tieners gecoacht om een gezonder en actiever leven te leiden.

Volgens informatie van “Blick aktuell” zal Ali door zijn “familieleden, vrienden en collega’s worden herinnerd als een sympathiek, open en beminnelijk persoon”.

In 2013 nam Ali deel aan de show en slaagde erin een hele 120 kilo af te vallen.

Daarna is hij zijn leven blijven wijden aan de voedings- en fitnessindustrie door zelf andere mensen te helpen hun droomlichaam te bereiken.

Op blickaktuell.de schreef hij van 2018 tot 2019 zijn eigen column: In “Ali liebt es leicht und locker” deelde hij o.a. gezonde recepten.

Tweede overlijdensbericht

Het is het tweede overlijdensbericht van de “Biggest Loser” familie in korte tijd. De 24-jarige Ayca Knüttel had in 2014 aan de show meegedaan.

Haar strijd tegen de kilo’s werd echter gevolgd door haar strijd tegen kanker, die zij uiteindelijk verloor.

Bron: Duitse media