De zoon van president Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, heeft zijn aanhangers opgedragen Turkse koffie te bestellen bij Starbucks-winkels.

Hij zei dat Turkije alleen een “sterk” land kan zijn als het zijn eigen identiteit, geloof en cultuur omarmt.

Bilal Erdoğan, de zoon van president Recep Tayyip Erdoğan, heeft zijn aanhangers gevraagd waarom ze naar Starbucks-winkels gaan, en hen verteld dat Turkije een “sterk” land kan zijn als de burgers de Turkse identiteit en cultuur omarmen, in plaats van het Westen na te volgen.

“Ik geloof dat Turkije een sterk land kan worden door zijn eigen identiteit te doen herleven, zijn eigen cultuur te beleven en zijn eigen geloof te tonen. En we moeten dit verspreiden in elk gebied van ons leven,” zei hij op 2 maart.

“Als je bijvoorbeeld naar Starbucks gaat, bestel dan Turkse koffie. Ik zeg niet dat je geen latte mag drinken. Maar spot niet met Turkse koffie en zie het niet als iets uit het verleden. Eet de hamburger, maar verwaarloos mijn Turkse pide niet.”

Bilal Erdoğan zei dat Turken hun geloof, religie, identiteit en cultuur aan het verliezen zijn in pogingen om zich aan te passen aan de westerse culturele tradities.

“Als je een bevolking hebt van 85 miljoen, als zo’n kritische positie in de wereld je toebehoort, dan betekent vrijheid het bouwen aan een toekomst waarin we onze eigen beslissingen zullen nemen door onze eigen identiteit, ons eigen geloof, onze eigen cultuur te omarmen,” zei Bilal Erdoğan.

Bilal Erdoğan maakte de opmerkingen tijdens de openingsceremonie van de provincie- en districtsgebouwen van de Stichting Turkije Jeugd (TÜGVA) in de noordelijke provincie Samsun.

“Laten we samen bouwen aan onze toekomst met onze eigen identiteit. Laten we ons eigen geloof en onze eigen cultuur steviger bewaren en beschermen, en laten we als natie de dingen doen die de 21e eeuw van de wereld zullen markeren. Kijk waar we in deze 20 jaar vandaan zijn gekomen. Nu kunnen we beter zien wat we over 20, 40 jaar kunnen doen,” zei hij verder.

Bron: Turkse media