Zoektocht naar vermiste jonge vrouw in Tunceli hervat

In de Oostelijke provincie Tunceli is de 21-jarige Gülistan Doku al sinds 5 januari vermist. Ze werd voor het laatst gezien na een discussie met haar vriend.

Na een maand stilgelegen te hebben, werden de zoekacties onlangs hervat. Daarvoor werd water weggepompt uit het stuwmeer van Uzunçayır, vlakbij de brug van Dinar.

Toen voldoende water was weggepompt, begonnen teams van de politiediensten het gebied opnieuw te doorzoeken.

De politie houdt er rekening mee dat Doku zelfmoord gepleegd heeft. Er zijn namelijk camerabeelden van haar terwijl ze zich op het viaduct van Sarısaltuk bevond. Volgens experts is het onwaarschijnlijk dat Doku daar van de brug gesprongen is, omdat er op de beelden geen opvallende beweging van het water te zien is.

“De beweging aan de voet van de brug is een residu van pixels, en geen opspattend water doordat iemand in het stuwmeer sprong”, aldus een rapport. Volgens de familie van Doku bewijst dat rapport dat ze geen zelfmoord gepleegd heeft.

Vrouwenrechtenactivisten wijzen op de sterke toename van het aantal vrouwenmoorden in Turkije. Zij roepen de politie op om te onderzoeken of haar vriend eventueel verantwoordelijk is voor haar dood.

K.L.

(Bron: Hürriyet)