Gülistan Doku

In de Oostelijke provincie Tunceli is Gülistan Doku al sinds 5 januari vermist. Omdat de 21-jarige vrouw nog steeds niet teruggevonden is, werd de zoektocht gestaakt.

“We hebben alle mogelijkheden onderzocht en alles gedaan wat we ons konden bedenken, maar na 226 dagen heeft dat geen enkel resultaat opgeleverd”, verklaarde het kantoor van de gouverneur van Tunceli.

“We hebben een gebied van 132 hectare minutieus uitgekamd, zowel op land als onder water. De voorbije dagen spitste ons onderzoek zich toe op het stuwmeer van Uzunçayır, maar zonder succes.”

Onder de brug van Dinar werd zelfs water weggepompt, omdat camera’s haar daar voor het laatst registreerden. Daar was ze naartoe gegaan na een discussie met haar vriend. Toen er voldoende water weggepompt was, voerden politiediensten en teams van de marine een uitgebreid onderzoek in de bodem.

Volgens het kantoor van de gouverneur werden er ook 222 mensen ondervraagd in verband met de verdwijning van Doku. Ook bekeken de speurders 900 uur aan gedetailleerd beeldmateriaal.

Mogelijk is Doku een van de minstens 239 slachtoffers van vrouwenmoord in Turkije. Vrouwenrechtenactivisten noemen vrouwenmoord een epidemie waartegen de overheid te weinig onderneemt, en in de verdwijningszaak willen ze dat de vriend op de rooster wordt gelegd.

K.L.

(Bron: Hürriyet)